Nov 19, 2009

wrongly picked

salam..

skrg dah melebihi pukul 2.. aku masih xtido.. esok ade kelas.. maths first period lak tuh.. adoi,mampuih klu pegi kelas lmbt cam pg td.. dah la semenjak due menjak tige menjak ni bgn lmbt je.. haih.. rumet aku plak bgn awal skrg.. maybe sbb selipar aku yg dah putus menyebabkan aku tepakse wat muke sdey pegi pnjm dari member yg baek ati.. pastuh klu pagi2 mmg waktu kemuncak org menggunakan selipar.. so xleh dah nk pnjm kat sesape sbb sume selipar digunakan.. xkan aku nk pakai kasut alain delon g masok tandas.. xpon guna crocodile g masok jmbn.. weyh, xpasal2~ gler.. so maybe ni yg menjadi punca aku bgn lmbt.. actually dh bgn awl, tp xkan la tetibe aku nk g pakai selipar org di saat tuannya nak gunakan.. aku still ade sense of humanity jgk.. so, sementara nk tunggu rumet aku abes mandi dan gosok baju.. aku sambung la tido balik.. haha, nice la maryam.. mmg patot pon ko g kls lmbt.. eh, tp br sekali je aku lmbt.. ari2 sebelom tu awal tau.. sbb aku slalu lapar pg2.. aku nk g mkn pg.. xde duit nk pegi beli kat koop.. duit tgh pokai skarg.. hmm, mmg aku akui aku boros.. gler boros.. beli maen suke ati je amik.. tp kadang2 aku beringat jgk.. tp aku hanyelah insan biase yg penoh dgn nodaan.. aku tewas kpd nafsu membeli.. haha.. mak mesti bising klu tau aku slalu boros.. yela, duit asyik abes kat baju je.. haih~
klsmate aku cakap blog aku blog koyak.. yeke? ala, ko xpuas ati ngan aku.. tu pasal ko ckp cmtuh.. hihihi.. tp post sblom2 ni mmg agak beremosi ckit.. bkn ape, aku suke lagu2 tuh.. so aku post la lirik die.. sbb aku nk letak video.. internet connection cm haram punye lmbt.. last2 msti error.. tu pasal la jgk dlm blog aku ni xde gmbar.. sbb lmbt gler nk upload.. pastuh last2 kuar 'error, sile cube lagi'.. hangguk tol.. pissed off, aku pon post la lirik koyak2.. (hehe,xde kene mengene)... weyh2, esok result ielts kuar! aku dpt tgk reaksi kat muke dak2 engin yg tgh cuak gler gaban menanti esok.. aku lg r cuak.. terus letak status ym 'bongok.. xsuke+lapaq' nk menggambarkan kenervousan aku.. ngos la maryam~
arini aku terase begitu aman dan tenteram serta tenang menulis kat blog ni sbb aku leh tulis dlm b.melayu.. klu x terpakse tulis dlm bi sbg latihan untuk ielts.. penat la aku nk memerah otak pilih vocab yg bombastic dan cube membuat sentence yang secomplex mungkin.. alahai,poyonye~
adek aku tgh spm skrg.. ari first die nk spm die kol aku sblom die pegi exam.. aku bgn2 tgk ade 4 missed calls.. aku pon cuak sbb nombor tidak dikenali menelefonku.. kesian adekku sbb aku xdapat nak jawab call die pg tuh.. yela, sape soh ko tepon kol 6.30 pg.. ko tau x kakakmu tidak bgn lagi waktu tuh.. :) mlm tuh kol die.. abes kedit aku.. haih~ tp xpe sbb die aku sanggup...(mmg kakak yg bertanggungjawab).. macam2 die tnye aku tips2 penting nk jwab soklan.. aku pon cam ingat2 lupe.. tp wat2 pro kate 'eleh, sng je tu'.. huhu riak sungguh aku.. (haha, mane ade.. aku baek kut).. tp yg bestnye kat adek aku ni.. die cm semangat je nk spm ni.. bagos tol.. yela, adek aku ni agak nakal la jgk.. byk kali gak surat2 cinta dari skola die ajak mak bapak aku pegi dating ngan pengetua skolanya.. ni pasal adek aku wat hal la.. merokok, ponteng etc..(pe nk jd ngan ko uda).. tp sblom exam rituh die ckp die dh insaf.. nk wat btol2 spm nti.. ok, aku leh nmpk kejujuran di sebalik kate2 ko tuh.. nice one bro! :)
pergh, mcm esei writing la plak.. malas nk wat perenggan.. hurm, ape cerita ngan EE aku ni.. cikgu pon dah macam malas nk layan aku.. yela, balik2 asyik wat muka simpati je bler cikgu kate 'yam, mane EE ni.. bler nk hantar?'(sambil memberiku pndangan yg susah untuk dimngertikan).. dah dua kali cikgu cubit aku.. best weyh, sedap~ haha ngos :)

ok la.. xnak merapu dah.. nk tido.. gudnite :)

(tgk di bwh,senarai mknn sbb aku tgh lapar)

2 comments:

Syazwan Harun said...

eh diary la pulak :)

d i e r z h a said...

walking2..
:)